Från 8 år

Teater

Tuma

Med teaterfesten Tuma bjuder Gustav Deinoff, manus och regi, in till en storslagen resa genom världsrymd, svärta och ljus. In i fantasins magiska värld där sorgen kan bo tills du blir hel igen. Med sin stora och mångfasetterade ensemble, nyskriven musik och förtrollande scenografi, berättar Tuma om den där gången hen blev så ledsen att hen nästan dog. Och hur hen, med lite hjälp, lyckades överleva.

Läs Barn i stans intervju med regissör Gustav Deinoff här!

Tumas familj är varm, brokig och stor. Den består av en hel drös människor; mammorna Maia och Kimmen, pappa Luthando, syskonen Nino, Tvillingarna, Mormor och Richi, samt Catrine och Kusinerna som hen har lagt till själv. Sen är det Tuma själv förstås. Tuma som älskar rymden och kvantfysik. Som skriker brännskriket i garderoben när hen blir arg. Och som en gång blev så ledsen att hen nästan dog.

Det är det Tuma ska berätta om. Då när allt det hemska hände och allt gick i tusen bitar. Om Mormor, ett brustet litet hjärta och en magisk resa över hav och land. Till sin hjälp har hen sin familj, sång, dans, humor, en jätte, sin oändliga fantasi – och publiken förstås! Allting blir faktiskt bra tillslut. Det säger i alla fall Tuma.

Tuma är skriven och regisserad av Gustav Deinoff, en av Unga Klaras två konstnärliga ledare. Genom föreställningen undersöker han hur barnperspektivet kan fördjupas ytterligare genom att involvera både barn och vuxna, med och utan funktionsvariationer, i den konstnärliga processen och på scenen. Nog är det möjligt för vuxna och barn att på lika villkor skapa tillsammans? Nog är det möjligt att göra teater för alla?

Ett samarbete mellan Unga Klara och Mosaikteatern.

När

Spelperiod 25 mars-28 maj. Föreställningen spelas mest på dagtid men även lördagar samt vissa kvällsföreställningar under veckodagarna.

Pris

Barn: 100 kr
Vuxna: 150-290 kr

Unga Klara ger 25% i familjerabatt på hela bokningen när du bokar med barn – oavsett om du är kusin, granne, moster, farfar, bonusvuxen, pappa, kompis eller storasyster. Du bestämmer självklart själv vilka som ingår i din familj!

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Tunnelbana till T-centralen.