Prins Eugens Waldemarsudde

Museum

Senast uppdaterad: 2021-08-13

Tider

Beskrivning
Prins Eugens Waldemarsudde erbjuder ett museibesök under trygga former där vi visar omtanke om varandra. Vi begränsar antal besökare ytterligare inne i museet och hjälper besökare att hålla avstånd i lokalerna.

Prins Eugens Waldemarsudde ligger vackert beläget vid vattnet på Djurgården. Det är ett konstmuseum omgivet av en park full med blommor och skulpturer.  Ett perfekt utflyktsmål för familjen!

Upptäck prins Eugens (1865-1947) Waldemarsudde med det vackra slottet från förra sekelskiftet. I museets entré kan ni hämta vår vägledning för barn till slottet. Vägledningen är gratis och vänder sig till barn från 5-9 år. 

I museets entré kan du också hämta vår populära skattjakt som går genom slottsparken. Skattjakten är gratis och passar hela familjen. I parken kan ni äta er matsäck på berghällarna bredvid den gamla kvarnen. 

Vi arrangerar varje år en programserie med olika aktiviteter för barn och unga som sträcker sig från  april – oktober då vår ateljé för skapande verksamhet håller öppet. Missa inte vårt populära friluftsmåleri för barn som vi arrangerar under en helg varje år i maj och september.

HITTA HIT

Ta spårvagn 7 och gå av vid hållplats Waldemarsudde.
Kostnad

Entré: vuxna 150 kr, barn gratis.

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckNej
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen