Kul läsning från Barn i stan
Artiklar
Publicerat 25 Mars 2020 11:00

Angående corona

​På grund av den rådande situationen med coronaviruset är det inte mycket i kulturstockholm som är sig likt. Vi vet att det är många som är oroliga med anledning av Covid-19-utvecklingen och vill därför klargöra att vi i största möjliga mån håller vår webb uppdaterad samt självklart inte tipsar om evenemang utanför Folkhälsmyndighetens riktlinjer.

Vi för täta diskussioner med våra kulturarrangörer och vet att de vidtar åtgärder för att säkerställa en så säker miljö som möjligt. Vi vill också be dig som besökare att följa direktiven från Folkhälsomyndigheten och stanna hemma om du har symtom på luftvägsinfektion. 

Det är också viktigt att ni dubbelkollar information om till exempel öppettider direkt hos arrangören, samt att ni kommer ihåg att detta är en kris som vi inte vet hur länge den kommer att pågå. Det innebär att vi idag inte kan säga helt säkert hur det blir med evenemang som är planerade i maj, juni eller längre fram.

Det vi däremot vet är att det finns massor att göra även hemifrån, eller varför inte utomhus? På barnistan.se/hemmakul finns ett gäng tips på kul saker att göra hemma: allt från tips på digitala utställningar till lek och lär. Och på barnistan.se/natur guidar vi till naturområden där alla som är friska och krya kan möta våren.

I tider som dessa är det också viktigt att vi gör vad vi kan för att stötta våra kulturaktörer, arrangörer och favoritplatser. Därför uppmuntrar vi till att fortsätta köpa konsert-, dans- och teaterbiljetter till hösten, eller varför inte ett årskort på ditt favoritmuseum eller ett presentkort? Se vår lista över arrangörer att stötta här! 


Till toppen