https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/12/ill_header_duva.png

Finfina barnbibliotek

Mysiga läshörnor, lekmiljöer, proffsiga och kunniga bibliotikarier. Här hittar du ett gäng bibliotek med det där lilla extra för barnen.

Bibliotek TioTretton

TioTretton är biblioteket för alla mellan 10 och 13 år, utan medföljande vuxna. Här finns en fristad att skapa, läsa eller bara koppla av. Lyssna på musik, göra film, måla och teckna, laga mat eller prova på olika material och metoder.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/11/KulturhusetStadsteatern_Barn-e1637324149601.jpg
Bibliotek TioTretton i Kulturhuset Stadsteatern på Sergels torg.

Bibliotek Rum för barn

Biblioteket Rum för Barn riktar sig till åldersgruppen 0–9 år och deras vuxna. Här finns böcker på över 50 språk och mysiga platser för att läsa tillsammans. De kunniga bibliotekarierna hjälper dig gärna med lästips eller att hitta boken du söker. Rum för barn hittar ni på våning 4 i Kulturhuset Stadsteatern på Sergels torg.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/10/rum-for-barn-2020-0295_press.jpg
Bibliotek Rum för barn på Kulturhuset Stadsteatern på Sergels torg.

Tranströmerbiblioteket

Tranströmerbiblioteket renoverades och öppnades i nya lokaler i Medborgarhuset hösten 2020. Här finns ett stort barn- och ungdomsutbud, stora läsytor, mysiga platser för avkoppling och den klassiska ungdomsavdelningen PUNKT. På biblioteket anordnas allt från bokcirklar till teaterföreställningar och konserter.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/11/transtromerbibblan.jpg
Tranströmerbiblioteket hittar du i Medborgarhuset på Medborgarplatsen i Stockholm.<br>

ArkDes familjerum

I hjärtat av ArkDes på Skeppsholmen hittar du deras familjerum. Familjerummet är nyrenoverat och öppnade på nytt under 2021. Det är en plats, inspirerad av runda och mjuka former, där ni kan koppla av tillsammans , skapa och ha kul. Upptäckt den mjuka krypvänliga matta, dra er undan med en bok i ett gömställe eller bygg torn med de mjuka klossarna.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2021/11/IMG_0502-IMG_3-family-ArkDes-foto-Sima-Korenivski-kopia-scaled-e1637325791235.jpg
Mys bland gömställen och kuddar i ArkDes familjerum. Foto: Sima Korenivski