https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/Bis_header_bok.png

Boktips för barn, 0-3 år

Här har vi på Barn i stan valt ut några bokfavoriter för de allra minsta. Peka, titta och prata tillsammans!

Böckerna om Bebbe

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/01/boksida-0-3.jpg
Illustrationer: Mervi Lindman

Böckerna om Bebbe är mysiga småbarnsböcker om busig bebis med sparsam text och uttrycksfulla bilder. Bilderna fylls av tokig mimik och drastiska situationer – allt för att få föräldrar och barn att titta, peka och skratta åt Bebbe och gosedjuret Kanins knasiga upptåg tillsammans. I serien ingår böcker med språkutvecklande sånger, rim och ramsor samt greppvänliga pekböcker. Läs mer här!

Böckerna om Sickan

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/01/sickan.jpg
Illustrationer: Sofia Rådström

Rytmisk läsglädje med hög igenkänning för både stora och små! Sofia Rådström är en mästare på att lägga till detaljer i bilderna att upptäcka vid omläsning, vilket gör det extra roligt även för den vuxne. Läs mer här.

Böckerna om Vemfigurerna

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/01/vem-bocker.jpg
Illustrationer: Stina Wirsén

Stina Wirséns böcker om de älskade Vemdjuren har charmat barn och deras föräldrar i mer än 15 år. Böckerna som är tänkta att läsas för de yngsta barnen, från ca 1,5 år innehåller enkla och raka berättelser med stor finess och känsla. Vardagsnära ämnen att läsa och prata om tillsammans. Läs mer här.

Knorr, Koko

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/11/knorr-koko-3.png
Illustrationer: Maria Nilsson Thore

Klurig och kul högläsning som även ger grundläggande kunskap om matematik! Här tränas taluppfattning, antal och ordning, förmåga att sortera och mäta och urskilja symboler och mönster, med avstamp i förskolans läroplan för matematik. Läs mer här!