https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/Bis_header_bok.png

Boktips för barn, 3-6 år

Här har vi på Barn i stan valt ut några bokfavoriter för de frågvisa och nyfikna barnen. Perfekta för högläsning och mys tillsammans.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/boktips-header-BIS-1.jpg
Böcker från vänster: Billy och djuren, Astons Stenar, Sagan om den underbara familjen Kanin: Rymdskeppet.

Astons stenar – Lotta Geffenblad

Stackars stenen! Blöt. Kall. Ensam. Aston tar med stenen hem och bäddar ner den i den varma docksängen. Och varje kväll hela vintern och våren hittar han nya ensamma stenar som behöver sällskap. En del är stora, andra små. Men alla är det synd om. En poetisk, sagolik och alldeles underbar bok samt vinnaren i Bonnier Carlsens bilderbokstävling 2004.

Billy och djuren – Birgitta Stenberg & Mati Lepp

Tre favoritberättelser om Birgitta Stenbergs och Mati Lepps charmige Billy i en volym! Följ med när Billy med den prickiga baskern räddar och tar hand om olika djur. Den finurlige lille runde killen Billy, hans mamma och hans kompis Lotta har, sedan den första boken utkom 1989, klivit rakt in i de svenska barnboksläsarnas hjärtan.

Böckerna om Familjen Kanin av Jonna Björnstjerna

Underbara lagom läskiga rysare för barn om familjen Kanin som bor i en skog full av monster och andra otäckingar. Sagorna om den Underbara familjen Kanin med den räddhågsne Lillebror i spetsen är fantasifulla och skojiga, men också väldigt spännande. Allt är nämligen inte bara frid och fröjd i skogen där de bor…

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/boktips-header-BIS-2.jpg
Böcker från vänster: Sagor från Mumindalen, Bojan och polisbilen, Lilla syster Kanin och alla hennes vänner.

Sagor från Mumindalen – Tove Jansson, Alex Haridi & Cecilia Davidsson

Följ med till Tove Janssons Mumindalen, där nästan vad som helst kan hända: En pappa kan spolas bort i en översvämning, hattifnattar dyka upp på en öde ö och en hatt med magiska egenskaper sprida farlighet och förtrollning. I händelsernas centrum står ett runt blått hus och dess invånare: den brokiga Muminfamiljen. Tove Janssons klassiska sagor är återberättade i bilderboksformat av författarna Alex Haridi och Cecilia Davidsson och mästerligt illustrerad av Cecilia Heikkilä.

Böckerna om Bojan – Johan Anderblad

Blanda fakta och saga! Allt på en lagom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Djuplodande och verklighetsbaserat utan att vara för långt för att högläsas om och om igen!

Lilla syster Kanin och alla hennes vänner – Ulf Stark & Eva Eriksson

Att leka tillsammans kan vara svårt. Lilla syster Kanin och hennes vänner tycker olika saker är kul.  Men vad kan de göra tillsammans då? Jo, läsa en bok. Lilla syster Kanins store bror läser för dem alla. Fast de skrattar förstås åt olika saker. En av många fantastiska barnboksklassiker från författaren Ulf Stark.