https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/Bis_header_bok.png

Hästtokig? Du har du kommit rätt!

Har ni någon riktigt hästgalen där hemma? Här hittar du bästa tipsen på allt från magiska hästböcker till böcker om käpphästar och stalldramatik. För den som läser på egen hand eller för högläsningen. Klicka på den blå pluppen för att köpa boken direkt här på sidan.

Ålder 6-9 år

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/bocker-hastar-BIS-1.jpg
Böcker från vänster: Full galopp Sigge, Molly är min, Vilde och käpphästen Winner.

Böckerna om Sigge av Lin Hallberg

I böckerna om den bedårande shetlandsponnyn Sigge får vi följa ponnytjejen Elina och hennes kompisar. De håller till i det mysiga shettisstallet i Broby, som drivs av Ingela, världens bästa ridlärare! Det är här Elina möter Sigge, den sötaste lilla shetlandsponny hon någonsin har sett.

Molly-serien av Siri Spont

En lättläst bokserie om hur det är att bo på landet och ha häst på riktigt: lerigt, slitigt och alldeles… alldeles underbart! Här möter vi flickan Ebba och hennes bästa vän, shetlandsponnyn Molly. En bok om hästliv på riktigt, skriven med värme av Siri Spont och drömmigt och humoristiskt illustrerad av Andrea Femerstrand. Böcker perfekta för barn som lästränar och som vill ha böcker med mycket bilder och lite längre stycken text.

Vilde och käpphästarna av Jenny Bicho

En ny bokserie för alla käpphästälskare där ute! Följ med huvudpersonen Vilde och hennes vänner på käpphästtävlingar, härliga sommarlov och andra äventyr. Lättlästa kapitelböcker med fina illustrationer av Andrea Fernerstrand.

Ålder 9-12 år

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/02/bocker-hastar-BIS-2.png
Böcker från vänster: Indra Larssons inte helt perfekta hästliv, Full galopp på Flinga, Ödesryttarna: Mörkrets sång.

Hästviskaren av Lin Hallberg

I populära hästbokförfattaren Lin Hallbergs senaste bokserie för lite äldre hästälskare får vi följa den djurtokiga tjejen Indra Larsson. Indra Larsson älskar djur, precis alla djur! Hon har två smarta råttor som heter Bruno och Silas, en trött, men gosig kanin, ett akvarium med slöjfiskar och två kärlekskranka zebrafinkar. Men det hon mest av allt i hela världen önskar sig är en egen häst, och en dag, hux flux, när hon som vanligt cyklar hem från skolan, finns det plötsligt tre hästar i grannens hage! 

Kona-klubben av Inger Frimansson

I Inger Frimanssons hästbokserie står hästtokiga mellanstadietjejerna Eufrosyne och Ingeborg i centrum. Vad gör man när man har sådana speciella namn? Jo, man bilder en klubb: Konstiga namn-klubben! Tillsammans är de starka och modiga, både i stallet och i skolan. En perfekt bokserie för bokslukaråldern!

Ödesryttarna av Helena Dahlgren & Star Stable Entertainment

Ödesryttarna är bokserien som är ett måste för alla hästgalningar där ute! Ödesryttarna: Jorvik kallar är den första boken i serien och är en klassisk hästfantasybok med hisnande äventyr, hästar och magi i bästa bokslukarstil! Följ med Lisa, Alex, Linda och Anne när de upptäcker sina krafter och slungas ut på ett äventyr långt borta från vardagen i skola och stall. Böckerna är baserade på det mycket populära onlinespelet Star Stable.