Norröra – Tjorvens Saltkråkan med båt

Båtutflykt

Senast uppdaterad: 2021-05-26

Tider

Beskrivning
Inga andra barnprogram har, i generation efter generation, satt så djupa spår i folksjälen som Saltkråkanserien. Tjorven, Farbror Melker och Skrållan finns i alla svenskars hjärta.

Men det är inte många som vet var TV-serien spelades in för som sändes första gången för 55 år sedan och att Snickargården står kvar precis som då.

Ön heter Norröra och ligger utanför Furusund där Astrid Lindgren bodde sommartid och skrev manuset till TV-serien om barnen på Saltkråkan. Följ med ångfartyget Blidösund dit i sommar!

Söndagsturen är extra barnvänlig. Med ombord från Furusund finns alltid skärgårdsguiden och underhållaren Michael Blum. Han guidar oss genom byn bl.a. till den legendariska Snickargården och berättar om hur det gick till när TV-serien blev till. Efter guidningen blir det gott om tid för bad eller längre promenader. På hemfärden blir det allsång, för stora och små barn, med Astrids visor på Blidösunds akterdäck.

Läs intervjun med Blidösundsbolaget om Norröra-resan här!
Kostnad

Pris: vuxna 465–300 kr t/r inkl. guidning, barn 7–12 år 235–125 kr t/r inkl. guidning, barn 0–6 år 25 kr t/r inkl guidning. Skärgårdslunch 155 kr tillägg per person.

Info
Karta
Allt som händer – Norröra – Tjorvens Saltkråkan med båt

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen