Norröra – Tjorvens Saltkråkan med båt

Båtutflykt

Senast uppdaterad: 2019-04-03

Tider

Beskrivning
Inga andra barnprogram har, i generation efter generation, satt så djupa spår i folksjälen som Saltkråkanserien. Tjorven, Farbror Melker och Skrållan finns i alla svenskars hjärta.

Men det är inte många som vet var TV-serien spelades in för som sändes första gången för 52 år sedan och att Snickargården står kvar precis som då. Ön heter Norröra och ligger utanför Furusund där Astrid Lindgren bodde sommartid och skrev manuset till TV-serien om barnen på Saltkråkan.

Följ med på ångfartyget Blidösund dit i sommar! Söndagsturen är extra barnvänlig. Med ombord från Furusund finns alltid skärgårdsguiden och underhållaren Michael Blum. Han guidar oss genom byn bl.a. till den legendariska Snickargården och berättar om hur det gick till när TV-serien blev till. Efter guidningen blir det gott om tid för bad eller längre promenader. På hemfärden blir det allsång, för stora och små barn, med Astrids visor på Blidösunds akterdäck.

När: Söndagar under perioden 2 juli-20 augusti. 
Kostnad

Pris: vuxna 411–255 kr t/r inkl. guidning, barn 7–12 år 251–155 kr t/r inkl. guidning, barn 0–6 år 15 kr t/r inkl guidning. Skärgårdslunch 140 kr tillägg per person.

Info
Karta
Allt som händer – Norröra – Tjorvens Saltkråkan med båt

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen