Sean Banan i nytt skal gör debut på musikalscenen

Han är älskad av barn, har stått på scenen i Melodifestivalen, släppt flera album och fått svenska folket att sjunga ”skaka rumpa”.  Man kan säga att han har svart bälte i underhållning, men att stå på musikalscenen är helt nytt för Sina Samadi, mer känd som artisten Sean Banan. I februari är det nypremiär för Djungelboken The Musical och Sean Banan skall spela Kung Gibbon, som är en av huvudrollerna och en variant av figuren Kung Louie.

— Jag har alltid varit en teaterapa. Stod på en scen första gången när jag var 7 år och nu skall jag äntligen få stå där som en ”riktig” apa, så cirkeln börjar sluta sig, säger Sean Banan.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/11/sean-banan.jpg

”Djungelboken – the Musical” är en nytolkning av den klassiska historien och flera av figurerna känns igen från originalet. Sean Banan har redan en klar bild av hans Kung Gibbon.

— Publiken kommer att få se Sean Banan 2.0. Ungefär samma banan men med ett nytt skal och lika bra på att underhålla sin publik som originalbananen. Det blir roligt, galet och underhållande för alla.

Sean Banan är älskad av framför allt barn för sin musik och sina uppträdanden men att underhålla barn har inte varit ett givet mål eller medvetet val för artisten. 

— Konstigt nog har det bara blivit så att alla barn och mammor gillar mig, säger han med glimten i ögat. Min musik var ju inte direkt barnvänlig i början men sen blev det mer och mer åt det hållet. Mitt mål har alltid varit att nå ut till så många som möjligt. Till hela familjen, mamma, pappa, barn, morfar, mormor, farmor, farfar, kusiner och andra. Familjen är det jag brinner för. Därför är just den här musikalen ett perfekt nästa steg för mig.

Musikalartister har många strängar på sin lyra. Artisterna måste lära sig repliker, koreografi, musik och stämmor, som allt skall sitta perfekt när man spelar live. I Dröse & Norbergs musikaler brukar rollerna dessutom vara ganska fysiskt krävande.

Publiken kommer att få se Sean Banan 2.0. Ungefär samma banan men med ett nytt skal…

Sean Banan

— Jag började min karriär som dansare och sen har det blivit mycket musik. Jag är absolut inte klar med musiken men vill utveckla mig och pröva nya saker. Jag ser otroligt mycket fram emot att få stå på en teaterscen igen. Och sjunga icke-banan sånger trots att jag skall vara en apa. Eftersom det är en fysisk roll har jag tränat massor. Både yoga och träning med egen kroppsvikt. Största utmaningen blir att lära sig och hålla sig till replikerna. Jag älskar ju att improvisera, säger Sean Banan som också hoppas på lite akrobatik för Kung Gibbon.

Sean Banan har ingen stark koppling till Djungelboken från barndomen. Han säger, nästan lite skamset, att han är mer av en ”Aladdin-kille” som låtsasflög på mattor som liten i stället för att slänga sig i lianer och äta myror.

— Men den här djungelstoryn är kul. Nytänkande och modern. Lite galen, precis som jag. Redan vid första mötet med teamet så kändes det direkt att vi är på samma våglängd.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2022/10/Djungelboken_org_02-e1665568260645.jpg
Kostymdesigner för "Djungelboken the Musical" är Wilberth Gonzalez som kommer direkt från New York & Broadway.

Familjemusikalproducenterna Dröse & Norberg bjuder alltså återigen upp till ett riktigt djungeläventyr när publiksuccén Djungelboken – The Musical har nypremiär den 11 februari 2023 på Göta Lejon i Stockholm

— Det skall bli fantastiskt roligt att få turnera med Djungelboken The Musical igen. Vi fick så mycket positiv respons från publiken på förra turnén. Spännande att inte bara producera utan också stå på scen den här gången, säger Anna Norberg, producent, som gestaltar ormen Kaa i uppsättningen.

Efter premiären i Stockholm ger sig föreställningen ut på Sverigeturné under våren 2023. Nu även med barn med på bussen.

— Nytt är att vi har med ett gäng begåvade barnskådespelare och akrobater den i ensemblen här gången. Plus att vi bjuder på lite andra överraskningar i handlingen så det kommer att bli ett nytt äventyr även för de som besökte oss under förra turnén, säger Robert Dröse, regissör.