Gratis

3–8 år

Barnspår

Ekorrstigen – en upptäckarstig i naturen

Under hösten och vintern tar delar av Ekorrstigen ledigt. Vi renoverar de lösa delarna och sätter ut dem igen till våren. Upptäck gärna reflexbanan som finns där under tiden.

Ekorrstigen är en upptäckarstig för barn som gillar att springa, balansera och lösa klurigheter i naturen. 

På Ekorrstigen får barnen använda sina sinnen och balansera på stockar, hitta djur som gömt sig i träden, spela musik på djurens scen och hjälpa ekorrarna vid brandstationen. Ekorrarna Lars-Magnus och Hilda visar vägen och berättar om klurigheterna längs stigen.

Ekorrstigen är tillverkad i samarbete med Daglig Verksamhet på Företag, Hågelbygruppen som med stor kreativitet skapat flera av de roliga utmaningarna i sin träverkstad. Nästan allt material längs stigen är tillverkat av återvunnet material.

Bra att veta
Ekorrstigen startar vid lekplatsen i parken och går upp på kullen ovanför. Ekorrstigen kan ni gå när som helst ni är i parken, är ni många barn är det bra att dela upp gruppen.

Se till att ta hand om stigen, ta inte med någonting som tillhör den och var gärna med som vuxen för att hjälpa barnen att upptäcka allt kul.

Foto: Anna Simonsson

När

Alltid öppet att besöka.

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Med bil:
På E4, välj avfart "146b" mot Tumba och fortsätt vidare på väg nummer 258 som är Hågelbyleden. Efter cirka 2 km ligger Hågelbyparken på höger sida. Sökbar väg för navigator är Skrävsta gårdsväg.

Med kollektivtrafik:
Pendeltåg till Tumba station eller tunnelbana till Alby station. Därifrån buss 707/737 och 708/738 som stannar vid vår hållplats "Hågelby".

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: