Alla åldrar

Museum

Utställning

Galleri: AI – Där teknik och konst möts

Galleri AI är en unik och spännande upplevelse som utforskar möjligheterna med AI inom konst- och kulturvärlden. Den här utställningen bjuder på en extraordinär upplevelse där besökarna får utforska konstverk som skapats utan mänsklig inblandning till stor del. Varje verk har sin egen unika historia och skapades genom olika AI-verktyg där vi har bett dem tolka olika delar av vårt museum. 

AI:ns förmåga att generera bilder och konstverk har utvecklats snabbt de senaste åren, och det är fascinerande att se hur tekniken kan skapa verk som inte skulle vara möjliga för människor att skapa på egen hand. Det är särskilt intressant att notera hur AI:ns kreativitet fungerar. Dess algoritmer kan lära sig från mänskliga konstverk och sedan skapa något helt nytt, baserat på den informationen som har matats in. Det är som om AI:n har sin egen personliga stil och estetik, som skiljer sig från vad människor skulle skapa. 

Galleri AI är en fantastisk utställning som verkligen visar hur långt tekniken har utvecklats inom konstvärlden. Det är en upplevelse som inte får missas, och det är fascinerande att tänka på hur AI-teknologi kan fortsätta att utvecklas och förändra konstvärlden. 

Det mest spektakulära föremålet i Galleri AI är en skulptur i glänsande stål – en sammansmältning av mänsklig kreativitet som spänner över tre kontinenter och 500 år tillbaka i tiden. Statyn skapades genom att träna flera AI-modeller på arbetet från några av världens största och mest kända skulptörer – ikoniska konstverk av Michelangelo, Rodin, Kollwitz, Kotaro och Savage 

Skulpturen “The Impossible Statue” har skapats av industriföretaget Sandvik. Här har artificiell intelligens stått för allt från idégenerering och form till optimering för att minimera spill och energiåtgång. För att förverkliga designen användes avancerad teknik med extrem precision – samma typ av verktyg som Sandvik utvecklat för att skapa medicinska implantat, delar till flygmotorer och elbilar. 

Galleri AI är en utställning som verkligen visar på potentialen hos artificiell intelligens och dess möjligheter inom konst och kreativitet. Det är en utställning som är väl värd att besöka för alla som är intresserade av teknik, konst och innovation. 

Ps. självklart är texten om Galleri AI skriven av en AI. 

När

Öppet alla dagar 10-22!

Pris

Entréavgift: Ordinarie 170kr, barn under 7 år fri entré.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss 69 till Museiparken. Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: