4–17 år

Utställning

Utställningar på Spårvägsmuseet

I Spårvägsmuseets utställningar lär du dig allt kollektivtrafikens historia på vatten, vägar och spår. Idag reser vi med tunnelbana, pendeltåg, spårväg, buss och båt. Men så har det inte alltid sett ut. Stora förändringar har skett. Idéer och ideal har skiftat. Spårvägsmuseets utställningar finns på 4 våningsplan.

Museets 13 fordon på plan 1-3 tar dig mellan motor- och eldriven trafik till hästvagnar och båtar. Här berättas också om olika andra delar av kollektivtrafikens värld. Det är till exempel uniformer, biljetter, konsten i tunnelbanan, reklamen och mycket annat som visas.

Vill du veta hur allt hänger ihop? På plan 4 gör du en kronologisk rundvandring i kollektivtrafikens historia – från rodderskor och hästtrafik till framtidens möjligheter och utmaningar.

När

Museet öppnar den 21 maj 2022.
Tisdag – söndag: 11-17.

Pris

Vuxen 120 kr, pensionär/studerande 60 kr, barn upp till 18 år fri entré.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Buss: Åk med buss 6 eller buss 75 och hoppa av vid hållplatsen Drevergatan. Buss 54, hållplats Bobergsskolan går också bra att ta.
Tunnelbana: Ta tunnelbanans röda linje till station Ropsten. Välj uppgången mot Hjorthagen och ta sedan utgången mot Gasverket. Därifrån är det cirka 10 minuters promenad till museet.
Båt: Med pendelbåt 80 tar du dig till hållplats Ropsten. Gå cirka 10 minuter till museet.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: