Gratis

Från 2 år

Utomhus

Lida skidbacke

Skidbacken planerar att öppna v.3 2024.

Skidbacken på Lida är en utmärkt nybörjarbacke för de första plogsvängarna och vår replift är gratis för alla! En lagom snäll backe som gjord för nybörjare i alla åldrar att komma igång på skidorna. I backen finns en replift dom igång på helger och lov. Liften är gratis och inget liftkort behövs!

Närheten till Värdshuset, toaletter, grillplatser och raststuga gör det dessutom enkelt att tillbringa hela dagen i skidbacken. 

Under helger när backen är öppen kan du hyra enklare alpin utrustning för barn och ungdomar. Skidorna är mellan 90-180 cm långa, pjäxor finns upp till strl 45.

Vi erbjuder även skidskola för barn och nybörjare där vi går igenom de allra första grunderna i utförsåkning, läs mer och boka på lida.se.

Vi producerar konstsnö i skidbacken när vädret tillåter. Aktuell information om snötillgången uppdateras på vår hemsida och vi uppdaterar även i våra sociala kanaler regelbundet under vintersäsongen.

När

Backen öppnar när vädret tillåter. Se hemsidan för aktuell information.

Pris

Repliften är gratis, priser för skidhyra och skidskola finns på www.lida.se.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Med bil:
Från Stockholm: Kör väg 226 (Huddingevägen) och sväng av mot Lida vid Botkyrka Hantverksby som är nästa avfart efter Flemingsberg. Resten av vägen är det skyltat till Lida Friluftsgård. För GPS, ange adressen Lidavägen 1, 146 33 Tullinge.

Med kollektivtrafik:
Ta pendeltåget mot Södertälje och gå av vid Tullinge station. Härifrån går buss 721 och 721X till Lida.

Annonser:

Annonser: