Från 6 år

Teater

Bröderna Lejonhjärta

16 sep–7 jan 2024

Intiman

Bröderna Lejonhjärta
I år är det 50 år sedan Astrid Lindgren skrev en av sina mest älskade berättelser om Skorpan och Jonatan Lejonhjärta. I höst får vi förmånen att hylla Astrids verk och förvandla Intiman till en plats i sagornas förtrollande tid – långt bort bakom stjärnorna!

”Nangijala ligger någonstans på andra sidan stjärnorna. Där är det ännu lägereldarnas och sagornas tid. Det du, Skorpan. Det blir annat det än att ligga här och hosta och vara sjuk och aldrig kunna leka.” Det är vad Jonatan Lejon säger till sin lillebror som ligger sjuk hemma.

Bröderna Lejonhjärta är ett äventyr för hela familjen som handlar om hur två unga bröder kämpar mot det onda, fyllt av magi och kittlande spänning. I äventyret kommer vi till Körsbärsdalen och Törnrosdalen i Nangijala där vi bland annat träffar Duvdrottningen Sofia, den bästa pilbågsskytten Hubert, den kloka Farfarn Mattias, samt den charmerande Jossi. En av de fyra är en förrädare, men vem ..?

I en kamp om friheten tvingas de båda bröderna möta Tengil och hans hemska drake Katla som sprutar en förlamande eld och sätter skräck hos alla.

Kom till Intiman i höst och upplev hur det gick till när Jonatan Lejon blev Jonatan Lejonhjärta.

I en scenversion av Eva Skjöld.

Föreställningslängd: ca 2 timmar inklusive paus.

När

Spelas 16 sept-7 januari

Pris

395-495 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

T-bana: Odenplan
Pendeltågsstation: Odenplan
Buss: 2, 4, 6, 50, 53, 61, 67, 72, 507, 515, 516, 526, 565

Annonser:

Annonser: