3–5 år

Teater

Den första rumpan

14 sep–29 okt

Dramaten

Det finns en liten mask som heter Xentourbella. Den var en av de första levande varelserna på jorden. Människan är faktiskt släkt med den, men vi har utvecklats en del under de 500 miljoner år som gått sen vi skildes åt. Xentourbella däremot är likadan som alltid. Vilket bland annat innebär att den inte har någon rumpa. Den äter och bajsar ur samma hål.

Något djur under evolutionen var alltså först med att ha en rumpa. En kittlande tanke! Hur såg den ut? Vem satt den på? Och hur var det första bajset? Följ med på en spännande och kunskapstörstande odyssé genom tid och rum, i jakten på den allra första rumpan!

Den första rumpan är en föreställning av och med Lisen Rosell och Amanda Apetrea. Med en gemensam bakgrund i ÖFA-kollektivet har de under åren skapat föreställningar på både institutioner och fria scener såsom Turteatern, MDT, Riksteatern, Uppsala stadsteater och ZebraDans. Lisen Rosell är regissör och skådespelare och Amanda Apetrea koreograf och dansare, men i sitt gemensamma arbete är de allt detta tillsammans.

Den första rumpan skapas i ett nära samarbete med Daniel Åkerström Steen (kostym) och Chrisander Brun (scenografi och ljus). Den här konstellationen har tidigare gjort sucéerna Grottbjörnens folk (tillsammans med Nadja Hjorton) och Stolthet och fördom på Turteatern.

När

Premiär 14 september
Spelas t.o.m. 29 oktober

Pris

Vuxna 250 kr, ung upp till 26 år 150 kr, barn 80 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7