Alla åldrar

Museum

Utomhus

Experimentparken på Tom Tit

Pågår till 1 oktober

Tom Tits Experiment

Nu har vi öppnat dörrarna till vår fantastiska experimentpark som är fylld av olika prova på-attraktioner, vattenexperiment och såpbubblor!

Attraktioner
Vi har flera åkattraktioner att prova på i vår park och vårt hus. Cykla på en lina över parken, runt runt i Centrifugen, åk och upp ner i Självfallet eller känn dig som en astronaut i Space Ball. Vissa attraktioner har ålder- och längdgräns.

Vatten
Vår underbara park är fylld med vattenexperiment – du kan stå i en klockfontän, cykla fram ett vattenparaply, skjuta iväg en vattenraket, styra en speldosa med vatten och mycket mer.

Såpbubblor
Varje dag har vi våra fantastiska såpbubbelshower. Här tittar vi på stora bubblor, små bubblor, runda bubblor, tunga bubblor – ja, alla möjliga varianter av såpbubblor. Välkommen in i såpbubblans värld på Tom Tits Experiment!

Missa inte stora små kryp – en ny utställning i sommar!
Den 1 juni flyttade 30 småkryp i gigantisk storlek in i parken på Tom Tits Experiment. Den tillfälliga utställningen går att besöka fram till den 1 oktober.

I parken kommer du kunna rida på en jättemyra på över 2,5 meter eller en skorpion på över 3,5 meter. Med hjälp av egna förstärkningar som bland annat guidade turer, fjärilsutsläpp och programmerade robotspollinatörer är syftet med utställningen att belysa vad du själv kan göra för att stärka populationen och mångfalden hos småkrypen.

När

29 apr-1 okt

Pris

Pris: vuxna 240 kr, barn 3-15 år 190 kr, barn 0-2 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg går från Stockholms Central cirka var 15:e minut till station Södertälje Centrum. Därifrån är det cirka 10 minuters promenad till oss via gågatan genom centrum. Du kan även enkelt åka med buss till Södertälje Centrum. Flera linjer avgår från Liljeholmens T-banestation.