4–10 år

Teater

Marionetteatern: Husdjursföreställningen

8 okt–18 feb 2023

Kulturhuset Stadsteatern

I Marionetteaterns Husdjursföreställningen yr det av päls och fjädrar när djuren och deras människor släpper loss i sång och oväntade bekännelser. En fantasifull och humoristisk familjeföreställning från 4 år, i regi av Helena Nilsson.

Att ha ett eget djur som sin allra bästa vän eller att vänta i evigheter på ett djur man aldrig får. Att ta avsked och minnas ett älskat djur eller ta hand om ett som man tröttnat på för länge sedan. Molly, Maggan, Rundis, Pricken, Bobbo, Sockan, Stolle, Chester. Stora och små, mjuka och hårda, söta, roliga, arga och busiga, önskade eller oönskade, levande eller döda.

Husdjur väcker glädje, sorg, längtan, skam och rädsla. Känslor som alla utforskas i denna nyskrivna föreställning. Enskilda historier med olika typer av dockor och estetik gestaltar berättelserna som bygger på verkliga intervjuer med stockholmare. Helena Nilsson står för manus och regi och på scen medverkar Ida Steén, Magnus Erenius och Mikael Svanevik.

Läs Barn i stans intervju med regissör Helena Nilsson här.

Press:
”I Husdjusföreställningen får djuren liv och personlighet” DN
”Ida Steén och Magnus Erenius ger vart och ett av djuren liv och personlighet. Till och med två raggiga kuddar förvandlas genom deras försorg till vilda, glada och livs levande hundar inför våra ögon. Skickligt är bara förnamnet.” DN
”Marionetteaterns nya stycke pendlar fint mellan humor och surrealism.” SvD
”… från muntert skoj till absolut allvar.” SvD

När

Spelas 11 nov 2022–18 feb 2023

Pris

80–120 kr
För skol- och förskolegrupper (minimum 10 pers) är priset 60 kr per barn.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.