Gratis

3–12 år

Utflykt

Sommarlov på Tumba bruksmuseum

Familjevisning: Självhushållarnas hemliga platser
Upptäck de viktiga platserna för brukets självhushållare! En visning för hela familjen där våra sinnen får vara med – lyssna, lukta och känn. Vi besöker till exempel mjölkcentralen, isstacken och konsumtionsföreningen. Fredagar 14 juni – 16 augusti.

Visning: Gå på bisafari
Träffa biskötaren som berättar om bin vid bruket och visar hur det ser ut inne i bikupan. Du får även provsmaka flera olika honungsprodukter från olika bigårdar i Tumbatrakten. Visningen ges olika lördagar och söndagar under sommaren.

Se datum & tider för bisafari

Att göra på egen hand med familjen

  • Gå upptäckarspåret! Som en del av utställningen Jordnära har vi ett upptäckarspår som tar dig till platser som har funnits förr i tiden, på bruksområdet. Ta på dig sköna skor och upptäck var skyddsrummet och potatisåkern låg, var isen och mjölken förvarades, och var mataffären låg.
  • Lyssna på miniodlarnas audioguide
    Har ni sett ”miniodlarna” i utställningen Jordnära – självhushållare då och nu? Barn kan följa miniodlarna genom utställningens olika delar och tillsammans med medföljande vuxna reflektera kring deras finurliga tankar om vårt samhälle.
  • Ta med familjen till utställningen Jordnära
    Utställningen Jordnära – självhushållare då och nu passar utmärkt för familjer! Inne i museet kan du ta del av berättelser om de människor som levde på bruket och den omsorg samt planering som krävdes året runt för att få mat på bordet.
  • Brukscaféet
    Välkomna till Brukscaféet, vi har öppet för lunch och fika! Vi erbjuder barnvänliga alternativ på menyn. För de minsta erbjuder vi EKO klämmisar och det finns även möjlighet att värma medhavd barnmat.

När

Öppet tors-sön kl. 11-16
14 juni – 16 augusti

Pris

Fri entré

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Pendeltåg till Tumba station, buss 725 till hållplats Tumba bruksmuseum, ca 150 m till museet

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: