Båtutflykt till Skokloster Slott

Båtutflykt

Senast uppdaterad: 2021-05-25

Tider

Beskrivning
Följ med på en minnesvärd båtresa genom Mälaren och upplev Skokloster Slott med en slottsvandring. Färden från Stockholm går med M/S Evert Taube via den historiska rutten Mälarens Kungsled. Ombord serveras traditionell svensk fika och enklare luncher.

Skokloster Slott
Detta fantastiska slott vid Mälaren är det största privatpalats som byggts i Sverige och en enastående byggnad. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de utsökta föremålen gör slottet till ett av Europas främsta barockslott. Gården är känd sedan 1100-talet, men det nuvarande slottet uppfördes 1654–1676 av greve och fältmarskalk Carl Gustaf Wrangel under den svenska stormaktstidens mest blomstrande period.
I slottet hittar du unika målerier, barockmöbler och fantastiska konsthantverk, bland annat en glaskrona från 1672 som angripits av glassjuka.

Aktiviteter för familjen
Skokloster slott erbjuder en mängd aktiviteter som passar hela familjen. Det finns visningar, en audioguide, slottssafari och en fantastiskt fin slottsateljé för lek och skapande (som under sommaren flyttar ut i trädgården). Läs mer här!

På grund av Covid 19 har man gjort vissa anpassningar på slottet, läs aktuell information på Skoklosters egna hemsida.
Kostnad

Pris: vuxna från 415 kr, barn 6-15 år halva priset, barn 0-5 år gratis.

Info
Karta
Allt som händer – Båtutflykt till Skokloster Slott

Redaktionens utvalda favoriter!

Här har vi samlat ett gäng skojiga tips som är aktuella just nu. Ha så roligt!

Till toppen