Åk ut på landet nära stan

Tumba bruksmuseum är ett mysigt utflyktsmål för hela familjen och det är fri entré för både vuxna och barn. Möt sommaren med den nya utställningen Jordnära – självhushållare då och nu, som erbjuder mängder av roliga familjeaktiviteter. Missa heller inte brandbilen, den lilla konsumbutiken och allt annat kul som denna museipärla kan erbjuda!

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/05/Tumba-bruksmuseum_Jordnara_shutterstock_1920x1080-e1709290686923.jpg

Jordnära – självhushållare då och nu är en familjeutställning som tar avstamp i livet på Tumba bruk runt förra sekelskiftet. Utställningen tar plats såväl inne i museet som ute. Möt även dagens självhushållare och få en inblick i deras vardag om att leva ett mer hållbart liv.

Lilla konsum

Om du besöker utställningen med barn så missa inte Lilla konsum. Här finns en familjevänlig plats att stanna till vid och där de yngsta besökarna kan leka affär medan föräldrarna kan vila en stund i sofforna, med en kopp kaffe i handen.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/07/konsum-crop-scaled.jpeg

Barn- och familjeaktiviteter

Under sommaren kommer Tumba bruksmuseum att erbjuda programverksamhet som är kopplat till utställningen.

Mer att göra på Tumba bruksmuseum

Svenskt sedelpapper har tillverkats i Tumba bruk sedan 1755. På museet kan du lära dig om Sveriges sedelhistoria och om de människor som levt och arbetat på Tumba pappersbruk. På museet finns det mycket spännande för barn och familjer att upptäcka, både utomhus och inomhus.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/05/Tumba-bruksmuseum-brandbil-e1686839456871.jpg

Utställningarna på Tumba bruksmuseum är enkla att besöka med barn då det finns mycket att titta på i deras höjd. Besök exempelvis den gamla skolsalen och kika in i den gamla brandstationen.  

En ständig favorit bland familjer är att provsitta brandbilen i Spruthuset. Spruthuset byggdes 1926 för att fungera som brukets brandstation. Här finns brandsprutor, hjälmar och annan utrustning. 

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/07/DSF0336-min-scaled.jpeg

Det vackra bruksområdet är öppet för allmänheten och här finns stora ytor för springiga ben eller en trevlig barnvagnspromenad.