Sandhamn med båt

Båtutflykt

Senast uppdaterad: 2019-04-03

Tider

Se hemsidan för information och bokning.

Beskrivning
Sandhamn är båtfolkets Mecka, hit tar du dig snabbt och lätt med Cinderellabåtarna. Från soldäck har du vidunderlig utsikt över kobbar och skär, grosshandlarvillor och vacker skärgårdsnatur när vi tar dig från inner- till ytterskärgård.

Sandhamn är ett klassiskt utflyktsmål i Stockholms skärgård och ett internationellt seglarcentrum. För närvarande bor ca 90 personer på ön året runt. Byn har typiska skärgårdshus och smala gränder. Här hittar du affärer, restauranger, hotell, kaffeservering och bageri.

Seglarhotellet i Sandhamn och Sandhamns Värdshus, som har anor från 1600-talet, håller öppet hela året. Utanför byn ligger en gammal kyrkogård, där du på de slitna gravkorsen kan läsa namn på sjömän från hela världen. På ön finns utmärkta badmöjligheter och du kan sola på sandstrand eller koppla av på solvarma klippor.

Restaurang ombord
Kombinera din resa med en god måltid och ett glas vin i vår restaurang på Cinderella. All mat tillagas ombord vid beställning. Förboka restaurangplats när du bokar din resa. Vi har även lunchkryssning och middagskryssning om du endast vill äta ombord och inte stiga av båten.

När:
Dagliga turer från  Strandvägen.
Kostnad

Pris: vuxna från 170 kr, barn 6–15 år 85 kr, barn 0–5 år gratis.

Info
Karta
Allt som händer – Sandhamn med båt

Redaktionens utvalda favoriter!

Nu har många museer och kulturarrangörer öppnat upp varsamt. Här har vi samlat noggrant utvalda tips ni kan göra ute på stan blandad med härliga aktiviteter att göra ute i naturen.

Till toppen