Scenkonstmuseet

Museum

Senast uppdaterad: 2020-03-23

Tider

Öppettider: tis–sön 11–17.

Beskrivning
Scenkonstmuseet har stängt för tillfället med anledning av coronaviruset. Vi månar om din och andra besökares hälsa och vill på detta sätt motverka smittspridning. Vi följer utvecklingen noga och hoppas kunna välkomna er tillbaka snart igen! Läs mer på museets webb.

På Scenkonstmuseet kliver du in i teaterns, musikens  och dansens värld – framför och bakom kulisserna. Här varvas unika föremål med interaktiva stationer som bjuder in till eget skapande. Dansa fram musik, gå vilse i ljudskogen, ikläd dig olika roller framför den digitala teatersminkspegeln eller mixa din egen låt i samplingsbaren. 

Huvudutställningen På Scen sätter strålkastarljuset på kreativitet och skapande - både inom den professionella scenkonsten men även för att väcka vår egen lust att skapa.

Här kan både stora och små bli inspirerade av scenkonstprofiler som Laleh, Ingmar Bergman, Bounce, Max Martin, Angelika Prick, Georg Riedel, Anneli Alhanko och många fler!

HITTA HIT

T-bana: Östermalmstorg.
Buss/spårvagnlinje 7: Nybroplan
Kostnad

Entré: vuxna 140 kr, barn 0-18 år gratis. Årskort: 150 kr

Info
Bra att veta
  • Okej med egen matsäckJa
  • SkötbordJa
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

Aktuella tips

I dagsläget är det många museer och teatrar som har stängt. Då gäller det att se sig om efter andra roliga aktiviteter att göra antingen utomhus eller i hemmamiljö. Nedan finner du redaktionens favoriter just nu!

Till toppen