Kul läsning från Barn i stan
Sponsrat
Publicerat 01 Februari 2021 16:39
SOMMARLOV PÅ SIGGESTA GÅRD. Barn i stan

SOMMARLOV PÅ SIGGESTA GÅRD

Kom till oss på landet i sommar! Ta med familjen till Siggesta Gård och njut av naturen och gårdens alla aktiviteter. Gården är öppen med alla utomhusaktiviteter som alpackamatning, god mat och nära till bad. Nu finns även möjlighet att övernatta i mysigt glampingtält med naturen utanför tältduken. Vi bygger även två padelbanor i alpackahagen. Alpackorna kommer älska att få lite underhållning i sin hage och ni får spela inför alpackapublik.
 BO TRE NÄTTER BETALA FÖR TVÅ

Vi har enkelrum, dubbelrum, familjerum, villa och svit – och vi älskar inredning och vällagad mat. Välkommen till en rogivande, vacker och familjevänlig miljö endast 30 minuter från Stockholm.

Läs mer här för aktuella erbjudanden!


MAT, GODISBUTIK OCH DELI

Här på gården behöver man inte vara hungrig. I restaurangen lagas ekologisk och närodlat mat som passar hela familjen. Det går även fint att  köpa med sig av någon av de lokala delikatesserna hem från gårdens delibutik. Håll utkik, inom kort öppnar även den mumsiga godisbutiken!

SKOGSHINDERBANA

På Siggesta Gård finns det alltid något kul att göra utomhus. Det bästa är att det är öppet året runt. Skogshinderbanan är en favorit året runt. En vandring i skogen på ca 2 km med ett antal roliga hinder som klättring, balansgång och linbana. Pefekt för barn från 4–5 år och uppåt. Ni kan tävla med varandra på vissa delar av banan och den passar lika bra för vuxna. En superkul aktivitet att göra tillsammans.

VÅRA DJUR

På gården bor höns, getter, hästar och fina alpackor som du kan se i deras hagar året runt. På helgerna kan ni följa med på matningsrunda hos alpackorna. Matrundan förbokas via via e-post på: reception@siggestagard.se. Minst 1 vuxen per sällskap behöver boka biljett.

Alpackan tillhör släktet kameldjur. De härstammar från Peru, Bolivia och Chile, är bra gräsklippare och väldigt snälla. Under matrundan följer ni med en skötare och får hjälpa till med att ge alpackorna mat som oftast består av pellets. Ibland får de även äpplen som de gillar! 
De snälla alpackor är vana vid besökare och oftast kommer de riktigt nära.

TRÄSKTROLLENS STIG

På vår barnsligaste stig hittar du gårdens troll, vi kallar den Träsktrollens stig. Stigen är som en sagovärld där du kan följa med i den tillhörande Sagan om Träsktrollen, eller fantisera själv! Här finns också ett troll som samlar på nappar för den som vuxit ifrån sina där hemma...

VÄLKOMMEN HIT

För er som vill andas frisk luft och ha möjlighet till reflektion, eller för er som vill ut och leka med era barn i skogen. Siggesta gård är till för er! Inte mer än 30 minuter från centrala Stockholm, och det går lika bra att komma med egen bil som med buss från Slussen. Välkommen till en rogivande, vacker och familjevänlig miljö.

Läs om aktuella erbjudanden från Siggesta gård här!

Det här inlägget är en del i ett annonssamarbete mellan Siggesta Gård och Barn i stan AB.


Till toppen