8–12 år

Museum

Spännande och interaktivt för barn i alla åldrar

Kom till Polismuseet och gå in i rollen som polis! Lös kluriga fall, kör ”blått” i polisbilen och undersök en brottsplats, eller passa på att kika närmare på polisens utrustning och testa på att prata i polisradio. 

I barnutställningen Polis, polis… finns en polisbil och en polismotorcykel med riktiga blåljus. Kommunicera med varandra via en polisradio och testa era kunskaper som brottsutredare. Med hjälp av olika bevisföremål, fingeravtryck och vittnesuppgifter kan ett inbrott lösas! Vem kan brottslingen vara?

Utställningen Brottsspår handlar om kriminalteknik och kända fall och i centrum står en brottsplats. Testa att tänka som en kriminaltekniker. Vad kan ha hänt? Hur många personer var där? Varför finns det bara tre bordsben på den uppbyggda brottsplatsen? (Vi rekommenderar att barn under 10 år har en vuxen som sällskap.)

I utställningen En större uppgift får du veta mer om polisens alla spännande roller, som hundförare, dykare och ryttare. I utställningen finns massvis med spännande polisutrustning att kika närmare på – som allt det poliser har i sitt bälte: handfängslen, batong, pistol och pepparspray. I den virtuella garderoben kan alla se sig själva i olika polisuniformer. Vill du testa vad du lärt dig om polisen? I receptionen finns flera polis-pyssel att lösa.

Missa inte Polismuseets helgvisning Prata polis, där alla barn får ställa sina frågor om polisen till en polisstudent.

Välkommen till ett spännande museum om poliser och brott! 

När

Tisdag till fredag 12.00-17.00, lördag och söndag 11.00-17.00

Pris

Vuxen 80 kr, student och pensionär 60 kr, barn upp till 19 år gratis.

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Vi finns bredvid Tekniska museet på Gärdet i Stockholm. Buss 69 mot Blockhusudden/ Kaknästornet, hållplats Museiparken.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: