5–12 år

Lekmiljö

Barnrum

Polis, polis – en spännande och lärorik barnutställning

Välkommen till en polisstad fylld med lek och lär! Klä dig i polisuniform, prata i kommunikationsradio och kör polismotorcykel. Lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten.

I Polismuseets barnutställning Polis, polis… kan barnen lära sig mer om polisen på ett lekfullt sätt.  Är du polisens nya utredare? Ta på dig polisuniformen, hoppa in i polisbilen och starta jakten på hittegods och brottsmisstänkta. Häng också med på våra roliga barnvisningar om polisen.

På polisstationen
Ett brott har begåtts och du får uppdraget att utreda vem av de misstänkta som gjort det. Till din hjälp har du delar av utredningen som foton på brottsplatsen, bevisföremål och de misstänktas signalement som finns på polisstationen. Löser du brottet?

Kör polisbil och polismotorcykel
Polisbilen och polismotorcykeln som finns i trafikrummet är riktiga. Sätt på blandaren, gasa och prata i polisradion. Är det fullt i förarsätet? Sätt dig i baksätet och följ med poliserna Jasmine och Magnus på en utryckning i storstadstrafiken.

Polismuseet har egna trafikljus, där barn kan träna på trafikregler och röd och grön gubbe.

I filmrummet finns den sanna historien om den världsberömda polishunden Pirat. Möt också Pantern, en fasadklättrande tjuv.

När

Tis–fre kl 12–17
Lör–sön kl 11–17

Pris

Entrépriser till museet:
Ordinarie: 80 kr
Barn t.o.m 19 år: Fri entré
Student & pensionär: 60 kr
Årskort vuxen: 200 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Vi finns bredvid Tekniska museet på Gärdet i Stockholm. Buss 69 mot Blockhusudden/ Kaknästornet, hållplats Museiparken.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: