https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/Bok_Lugo_Lill-e1678280385362.jpg

Ljuvlig ny bilderbokserie!

Lär känna Lugo & Lill – två helt nya och oemotståndliga figurer i bilderboksvärlden! Författaren Anna Lundgren och illustratören Maya Jönsson ligger bakom serien vars första del utkommer i mars 2023.

Publicerad: mars 2023

Berätta, vilka är Lugo & Lill?
– Lugo och Lill är bästa vänner och bor tillsammans i ett rött, lite knasigt hus. Lill är liten och Lugo är stor. Medan Lugo helst är hemma och pysslar i trädgården vill Lill ge sig ut på äventyr. Hon har svårt för att sitta still och vill hela tiden busa och hitta på saker! De kommer inte alltid överens, men de kompletterar varandra och blir alltid sams till slut.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/Forfattare_Anna_Lundgren-e1709290855799.jpg
Författare Anna Lundgren. Foto: Nille Leander.

Boken heter Hemligheter överallt – vad är det för hemligheter ni syftar på?
– Den här boken har väldigt många hemligheter! Lugo har en hemlis, Lill en annan. Sen visar det sig att deras trädgård också har en hemlighet! Men vilka de är vill vi inte avslöja.

https://www.barnistan.se/wp-content/uploads/2023/03/376747-scaled.jpg
Illustratör Maya Jönsson. Foto: Stefan Tell.

För vem passar boken?
– Boken passar alla som är ute efter ett lagom stort äventyr och som tycker om att titta på detaljer. Efter läsningen blir det naturligt att prata om hemligheter och hur en hemlighet kan få en att känna. Kanske glad, om en kompis väljer att avslöja sin innersta hemlighet. Eller så ligger den och skaver inombords, som en stor tung sten. När vi tänker efter är det här en bok som passar alla, både stora och små, och vi hoppas att alla kommer att tycka om de här figurerna lika mycket som vi gör.

Hela texten & intervjun kommer från bonniercarlsen.se