3–6 år

Kulturhus

Familjelördag – Illervillervalla med Teater Tre

28 september

Kulturhuset Dieselverkstaden

Regler, regler och åter regler – vissa förstår man, andra inte. Att man ska sitta stilla och äta äpple, det förstår man, men varför man inte får åka rutschkana samtidigt, det är det ingen som förstår. Vem bestämmer över bestämmandet på det här stället?

Krav och förväntningar växer plötsligt i en hisnande takt. Illrar fostras nu med en turbohastighet. Att lära sig geografi och tunnelgrävning samtidigt är väl inga problem?

Spara, spara, spara! På tid! Tid är pengar.

Pedagogerna, som tidigare kunde lockas in i lekbubblans tidlösa rytm, har dragits in i en villervalla av att skynda och regler. Något måste göras! Revolution!

I detta actionfyllda äventyr, ”Illervillervalla,” får vi på ett varmt och humoristiskt sätt beröra frågor om barn, makt och samhälle på en nivå som når alla, både stora som små.

Rekommendation
”Med massor av humor och slapstick får vi möta vardagen på förskolan både ur barnens och pedagogernas synvinkel. Roligt, knasigt och vilt tillsammans med massor av musik som också finns att njuta mer av om man vill…”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

Regissören Liv Elf Karlén och skådespelarna Karin Bergstrand och Otto Milde gestaltar detta fantastiska äventyr med deras oöverträffliga humoristiska timing, vilken tar avstamp i deras gedigna bakgrund som clowner och inom den fysiska teatern.

Press
”En knäpprolig teaterstund”
Karin Helander, Svenska Dagbladet

Produktion: Teater tre

När

28 september 15:00-15:35

Pris

120 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: