3–6 år

Teater

Kulturhus

Familjelördag – Min mamma är snabbare än din! med Teater Barbara

21 september

Kulturhuset Dieselverkstaden

Det är sent på dagen. I förskolans fönster sitter två barn och spanar efter sina mammor. De är sist kvar. Ingen av dem vill bli allra sist.

Medan de väntar börjar barnen fantisera om vems mamma som ska hinna fram först. De börjar duellera och försätter den andras mamma i allt knivigare situationer. Barnens lek blir ett actionäventyr där mammorna är hjältar som ger allt de har och lite till.

Att vinna är barnens mål, men när en av mammorna kommer på efterkälken känns leken inte kul längre. Innan det plingar till i dörrklockan på Förskolan har barnen enats.

”Ingen kom först, säger vi.”
”Och ingen kom sist.”

Ett fartfyllt äventyr med mim och musik, baserat på Emma Virke och Joanna Hellgrens Augustprisnominerade bok Min mamma är snabbare än din!

Rekommendation
På ett enkelt sätt med mycket humor leker barnen som är sist kvar på förskolan med alla olika färdmedel som står till buds. Föreställningen har många bottnar och är en fantasilek med mycket värme, skratt och lust. För både stora och små människor…
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

Press och röster
”Regissören Ulf Evrén har signerat en genomarbetad och rolig uppsättning.”
Karin Helander Svenska Dagbladet

”Jag tyckte föreställningen var så fantasifull och rolig. Det kändes verkligen som ni har gjort en förhöjning av barns inre liv.”
Ulf Thörn, Riksteatern Östergötland

Produktion: www.barbara.nu

När

21 september 15:00-15:35

Pris

120 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: