3–6 år

Kulturhus

Familjelördag – Måste sova med Mittiprickteatern

19 oktober

Kulturhuset Dieselverkstaden

MÅSTE SOVA! – en varm, busig och lekfull berättelse om dinosaurier, godis och skatter. Men också om att försöka somna när dagen inte riktigt blev som den skulle.

Pojken kan inte somna. Lakanet trasslar, täcket är för varmt, kudden är för mjuk, eller är den för hård? Han tänker på tusen saker samtidigt. Och är både glad, OCH ledsen, på samma gång. Sur och fnissig. Och ganska trött på att bara ligga där.
Då dyker det upp en nyfiken figur…


I denna produktionsprocess har Mittiprickteatern samarbetat med ett antal förskolor i Fisksätra i Nacka. Skådespelarna åkte ut till förskolorna och träffade barn på plats och genom improvisation, lek, samtal och övningar kring föreställningens ämne närmade sig teatern hur det kan kännas när man ska sova, måste sova, eller inte vill sova. 

En varm och humoristisk berättelse om den där stunden när man måste sova men i stället bara vill ligga och fnissa och fantisera om stjärnorna som tänds på himlen.


Rekommendation
”Detta händer inte varje dag! Kom och se en föreställning som barn på förskolor i Nacka har varit med om att skapa och påverka tillsammans med Mittiprickteatern. Engagerande ämne för både stora och små människor.”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden

Press
”Publikens viktiga livsfrågor får plats i Mittiprickteaterns Måste sova! Påminner om Staffan Göthes starka debutdrama En natt i februari.”
Karin Helander, Svenska Dagbladet

Produktion: www.mittiprickteatern.se

När

19 oktober 15:00-15:35

Pris

120 kr

Bra att veta

Okej med matsäck

Hiss och ramper

Kafé

Restaurang

Skötbord

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Spana in Barn i stans alla finfina guider

Annonser:

Annonser: